Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Beneficiarii PNDR pot solicita avans de 50% din valoarea nerambursabila a proiectului

Conform APDRP, beneficiarii PNDR pot solicita avans pentru finantarea prin FEADR a proiectului aprobat.  Avansul este de 50% din ajutorul public pentru investitii, conform Regulamentului 679/2011 al Comisiei Europene.

Asadar, in cadrul Regulamentului 679/2011 una dintre modificarile importante aduse este modificarea articolului 56 cu privire la valoarea avansului, care nu trebuie sa depaseasca 50% din ajutorul public pentru investitii, aceasta modificare aplicandu-se de la 1 ianuarie 2011, celelalte modificari intrand in vigoare in a treia zi de la data publicarii acestui regulament in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Astfel, valoarea avansului nu trebuie sa depaseasca 50% din ajutorul public pentru investitii, iar plata acestuia este conditionata de constituirea unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente care corespunde unui procent de 110% din valoarea avansului.

La cererea beneficiarilor ajutorului pentru investitii, statele membre pot plati un avans de maxim 50% din ajutorul public.

Pentru beneficiarii publici, acest avans poate fi platit administratiilor si asociatiilor locale, precum si autoritatilor regionale si organismelor de drept public.

Documentul legislativ prin care se modifica acordarea valorii avansului este Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 679/2011 al Comisiei din 14 iulie 2011 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1974/2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) 1698/2005 al Consiliului privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala acordat din FEADR.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: APDRP

Vizualizări: 124