Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Patrimoniul municipiului Bucuresti va fi refacut prin POR

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, si Sorin Oprescu, primarul general al capitalei, au semnat pe 13 iulie 2011 primele doua contracte de finantare pentru municipalitate, in cadrul Programul Operational Regional. Este vorba despre proiecte de reabilitare si consolidare a unor monumente istorice.

„Exista o mare nevoie de finantare pentru proiecte de reabilitare a obiectivelor culturale si istorice. Este imbucurator ca, in sfarsit, si in Bucuresti, la fel ca in alte orase din tara, obiective importante pentru identitatea locala vor fi reabilitate si repuse in circuitul public prin intermediul fondurilor europene. Speram ca Primaria sa inceapa cat mai repede implementarea proiectelor, astfel incat banii europeni sa nu fie blocati”, a declarat ministrul Elena Udrea.

„Implementarea acestor proiecte va fi primul pas catre o conlucrare constructiva si consensuala intre MDRT si PMB in beneficiul general”, a mentionat, la randul sau, primarul general Sorin Oprescu.

Proiectul “Consolidare, restaurare si conservare Casa Cesianu” vizeaza consolidarea, restaurarea, protectia si reabilitarea casei monument amplasate pe Calea Victoriei la nr.174, introducerea sa in circuitul public si turistic, precum si asigurarea unui climat corespunzator spatiului interior, in beneficiul vizitatorilor si al elementelor de patrimoniu, prin dotarea cu echipamente specifice.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 36 de luni, este de 8.585.807,37 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 5.934.333,71 lei.

Proiectul “Reabilitare si consolidare Muzeu Nicolae Minovici” isi propune sporirea atractivitatii ansamblului muzeal, prin consolidarea, restaurarea si reabilitarea obiectivului de patrimoniu aflat pe Str. Dr. Nicolae Minovici la nr.1, inclusiv prin realizarea iluminatului exterior si prin amenajari peisagistice si reabilitarea imprejmuirilor ansamblului, asigurarea unor mijloace adecvate pentru informarea si promovarea obiectivului de patrimoniu si a artei populare romanesti, reabilitarea atelierului de restaurare a obiectelor de patrimoniu ale muzeului.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul al 36 luni, este de 14.995.314,80 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.246.648,14 lei.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 157