Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul modul de simulare al afacerilor a fost finalizat cu succes

In perioada 21 februarie – 22 mai 2011, s-a desfasurat primul modul de practica in Intreprinderi Simulate create prin proiectului strategic ,,Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata”.

In cadrul primului modul, 960 de studenti si 96 de masteranzi din facultatile cu profil economic ale Universitatii Ovidius din Constanta, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii de Vest Timisoara si Universitatii Al I Cuza din Iasi au beneficiat de pregatire practica pe trei domenii: turism, banking si comert-afaceri internationale. Practica efectiva a avut loc intr-o retea de 12 laboratoarele de simulare a afacerilor create in cadrul universitatilor partenere.

Fiecare echipa de lucru ce a fost formata din 10 studenti „angajati” si 1 masterand „manager”, coordonati de un angajat dintr-o întreprindere reala pe post de tutore trebuie sa gestioneze o afacere virtuala.

La finele stagiului de practica, studentii si masteranzii au fost evaluati de un juriu format din experti din cadrul echipei de proiect, angajatori, prilej cu care au fost acordate premii in bani acelora care au inregistrat cea mai buna performanta economica in timpul simularilor.

Participantii s-au declarat incantati de cunostiintele dobandite si au devenit mai increzatori in aptitudinile lor profesionale.

Info suplimentare:
Proiectul ”Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata” este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, axa 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, DMI 2.1 Tranzitia de la scoala la o viata activa, si este implementat de Universitatea „Ovidius” Constanta, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara si Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro).

Printre obiectivele specifice ale proiectului se inscriu:
- instruirea si certificarea a 24 de angajati din intreprinderi reale ca tutori formatori pentru studentii si masteranzii care efectueaza stagii de practica in intreprinderile simulate;
- elaborarea si implementarea unui pachet de materiale si instrumente suport pentru consilierea si orientarea profesionala a 384 masteranzi;
- pregatirea practica a 3840 studenti si a celor 384 masteranzi in 12 intreprinderi simulate pe 3 profile (turism, banking, comert-afaceri internationale) in vederea dobândirii de aptitudini profesionale;
- crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor si e-learning ce va asigura familiarizarea studentilor cu limbajul de afaceri, operatiunile, procesele si provocarile mediului real de afaceri.

Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare si imagine
proiect ID63442
Structural Consulting Group

Vizualizări: 86