Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a aprobat normele de aplicare ale Programului Kogalniceanu pentru IMM-uri

Guvernul a aprobat ieri, printr-o Hotarare, normele metodologice de aplicare a OUG nr.60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii.

"Programul Kogalniceanu are scopul de a sustine mediul de afaceri si de a crea noi locuri de munca", a declarat primul-ministru Emil Boc, aratand ca acest program se va aplica potrivit unei proceduri transparente, asemanatoare celei utilizate in programul guvernamental privind sustinerea tinerilor intreprinzatori.

Seful Executivului a mentionat ca Programul Kogalniceanu se axeaza pe doua componente:

  • Subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;
  • Acordarea de garantii, de catre Fondul national de garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il ia o intreprindere mica si mijlocie, fara ca garantia sa poata depasi 100.000 de lei.

Premierul Emil Boc a apreciat ca acest Program guvernamental este cu atat mai oportun cu cat Agentia de evaluare Fitch Rating a anuntat in urma cu doua zile ca a ridicat calificativul de tara acordat Romaniei la categoria "investment grade".

Potrivit primului-ministru, revenirea Romaniei la categoria "investment grade" are loc dupa ce in ultimii doi ani au fost luate masuri grele, insa arata ca "sacrificiile facute nu au fost in zadar".

"Le multumesc romanilor pentru ca au avut taria sa reziste. Am ajuns acum la un moment in care Romania isi redobandeste statutul de tara in care se poate investi, mergem pe crestere economica de 1,5%-2% anul acesta si 3,5%-4% anul viitor", a afirmat primul-ministru.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 71