Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat al doilea apel de proiecte in cadrul Programului ''Bazinul Marii Negre 2007-2013''

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - in calitate de Autoritate Comuna de Management pentru Programul Operational Comun “Bazinul Marii Negre 2007-2013” - a lansat, in data de 30 iunie 2011, cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte, cu termen de depunere 30 septembrie 2011.

Aria eligibila a programului cuprinde 8 state: Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Georgia. In Romania sunt eligibile cele 6 judete din Regiunea Sud-Est, respectiv: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea.

In cadrul prezentului apel de propuneri de proiecte sunt disponibile fonduri ENPI in valoare de 15.169.098,86 euro, iar Turcia participa cu fonduri IPA in valoare de 5.300.241,30 EURO. Cofinantarea Uniunii Europene este de maximum 90% din totalul costurilor eligibile la nivel de proiect.

Vor fi finantate proiecte de cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile, turismului, in domeniul protectiei naturii si al mediului inconjurator, precum si al cooperarii culturale.

Solicitanti si parteneri eligibili pentru acest program sunt: autoritati publice centrale, regionale sau locale (de ex. ministere, consilii judetene/regionale, consilii locale, municipalitati); organisme de drept public, altele decat cele definite in cadrul paragrafului anterior, infiintate in scopul satisfacerii unor nevoi de interes general (de ex. institute de stat, universitati de stat); organisme non-profit (de ex. ONG-uri, asociatii, fundatii, organisme de management al Euroregiunilor, Grupari Europene de Cooperare Teritoriala); intreprinderi publice; organizatii internationale.

Propunerile de proiecte trebuie elaborate si implementate in comun de parteneriate care cuprind cel putin un partener din statele membre ale UE (Romania, Bulgaria si Grecia) si un partener din statele partenere (Armenia, Georgia, Republica Moldova si Ucraina). Partenerii din Turcia pot participa numai in proiecte tripartite, avand cel putin un partener dintr-un stat membru al UE si un partener dintr-un stat partener.

Propunerile de proiecte trebuie elaborate in limba engleza si depuse la sediul Autoritatii Comune de Management - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Cooperare Teritoriala Europeana, Bd. Libertatii nr.12, sector 5, Bucuresti 040129, pana la data de 30 septembrie 2011 (ora locala 16.00, pentru propunerile de proiecte depuse personal la Registratura ministerului, etaj 4).

Descarca Ghidul Aplicantului (lb. engleza)

Mai multe informatii despre Programul Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2007-2013” si despre cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte pot fi gasite pe pagina web a programului: http://www.blacksea-cbc.net.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 118