Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezvoltare a municipiului Targu Mures, finantate din fonduri europene

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 6 mai 2011, doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Targu Mures.

Proiectul "Modernizare retea stradala la nivelul Municipiului Targu Mures – Transa I" isi propune reabilitarea a 19 strazi din municipiu, imbunatatirea conditiilor de trafic, fluidizarea traficului pe una dintre cele mai aglomerate rute de iesire din oras, pe directia Cluj Napoca – Drumul European 60. Totodata, modernizarea infrastructurii va conduce la scaderea nivelului poluarii fonice si a aerului pe strazile din interiorul orasului, municipiul Targu Mures fiind unul dintre cele mai poluate orase din tara din cauza activitatii Combinatului Chimic Azomures.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 27 de luni, este de 37.538.837,72 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 29.470.696,22 lei.

Proiectul "Sistem de monitorizare pentru siguranta populatiei" urmareste cresterea calitatii vietii si sporirea gradului de siguranta a cetatenilor municipiului Targu Mures, prin monitorizarea zonelor urbane care prezinta pericol social si grad de infractionalitate ridicat.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 12 luni, este de 3.511.549,60 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.683.252,25 lei.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Targu Mures se urmareste dezvoltarea municipiului ca un pol urban de importanta majora la nivelul Regiunii Centru, prin utilizarea eficienta a tuturor resurselor fizice si umane, integrarea armonioasa a teritoriului urban si periurban in spatiul regional si national, prin modernizarea si dezvoltarea infrastructurii in concordanta cu orientarile si cerintele de integrare europeana.

Municipiul Targu Mures a propus spre finantare, prin Programul Operational Regional – Axa 1, in cadrul PIDU, trei proiecte. Pe langa cele doua proiecte semnate astazi, se afla in evaluare proiectul Modernizare retea stradala la nivelul municipiului Targu Mures – Transa II.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 160