Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect din fonduri europene pentru restaurarea Ansamblului Brancovenesc de la Potlogi

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 15 aprilie, proiectul „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurii conexe in zona Ansamblului Brancovenesc Potlogi”, finantat in cadrul POR.

Proiectul, depus de CJ Dambovita, se va derula pe parcursul a 39 de luni si are o valoare totala de 42.809.489,34 lei, din care 31.755.304,65 lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile alocate.

Obiectivele proiectului sunt restaurarea, reabilitarea, reconstruirea si reconversia functionala a ansamblului, restaurarea, protejarea si conservarea interiorului si exteriorului constructiei centrale, reconstruirea si functionalizarea componentelor ansamblului, reconstituirea parcului renascentist, consolidarea zidurilor de incinta, refacerea portilor si completarea imprejmuirilor pe latura nordica, precum si asigurarea accesului auto si a parcajelor.

In urma finalizarii proiectului, pe langa reabilitarea obiectivului de patrimoniu, vor fi create 13 noi locuri de munca, se vor amenaja 8 locuri de parcare si se estimeaza o crestere a numarului de vizitatori cu aproximativ 6.000 de persoane.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 103