Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Focsani atrage fonduri europene

La nivelul Municipiului Focsani, accesarea si derularea de proiecte din fonduri europene este o activitate sustinuta.

Recent s-a incheiat cu succes proiectul „Camin pentru persoane varstnice Focsani”- derulat prin POR, iar o serie de alte proiecte sunt in faza de vizita in teren inaintea semnarii contractului de finantare.

De asemenea, la Ministerul Mediului si Padurilor, a fost semnat contractul de finantare a proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Focsani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice”.

Valoarea totala a proiectului este de 149 214 754 lei din care: 74 607 377 lei din Fondul de Coeziune (50%), 67 146 639 lei din Bugetul de stat (45%) si 7 460 738 lei din Bugetul local (5%).

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii vietii in Romania reflectata in calitatea factorilor de mediu si starea de sanatate a populatiei, ca urmare a investitiilor in infrastructura impuse de politica de coeziune economico-sociala a Uniunii Europene pentru atingerea obiectivului Convergenta.

Obiectivul specific al proiectului consta in stabilirea investitiilor necesare masurilor de restructurare si reabilitare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica din municipiul Focsani, care sa asigure conformarea „la cel mai mic cost” cu obligatiile de mediu stabilite prin Tratatul de Aderare, precum si cu obiectivele strategiilor si programelor nationale relevante pentru mediu (cresterea eficientei energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea calitatii serviciului public de alimentare cu energie termica la tarife suportabile pentru populatie).

Lucrarile propuse au in vedere atat echipamentele si instalatiile din cadrul sursei de energie, cat si retelele de transport si distributie si punctele termice.

Proiectul se va finaliza la 31 decembrie 2014.

Sursa: Primaria Municipiului Focsani

Vizualizări: 97