Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

7 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru extinderea unei scoli din Rasnov

Un nou contract de finantare semnat la sediul ADR Centru va sprijini, prin fonduri nerambursabile, extinderea Scolii Generale Nr. 2 din Rasnov, judetul Brasov. Contractul de finantare, semnat de catre reprezentantul unitatii administrativ teritoriale a orasului Rasnov si de catre directorul general al ADR Centru va finanta lucrarile de extindere si dotare a scolii cu o suma nerambursabila de aproape 7 milioane lei.

Proiectul „Extindere Scoala Generala nr. 2 Rasnov”, are valoarea totala de 8,99 milioane de lei, din care 6,80 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei. Investitiile sunt finantate prin POR, Axa prioritara 3, domeniul major de interventie 3.4.

Pe parcursul celor 18 luni de implementare ale proiectului, fondurile sunt alocate pentru extinderea scolii prin construirea a 12 sali de clasa, a 4 laboratoare, 5 cabinete, o biblioteca, dar si a un spatiu ce va fi util pentru implementarea unui alt program de tip “scoala dupa scoala”, ce se desfasoara in colaborare cu parintii elevilor. De asemenea, din fondurile solicitate se vor mai achizitiona echipamente didactice si IT, cum sunt: tablele extensibile magnetice, statii audio, laborator mobil de limbi straine, calculatoare portabile, videoproiectoare, multifunctionale si mobilier specific, in scopul asigurarii unui proces educational la standarde europene.

„Prin acest proiect Primaria Orasului Rasnov isi manifesta interesul pentru sustinerea dezvoltarii durabile a societatii si isi demonstreaza respectul pentru cetatenii orasului, dar mai ales pentru tinerii ce studiaza si isi cladesc viitorul pe bancile acestei scoli. Dupa cum spune si motto-ul unitatii de invatamant – ”O scoala pentru toti, respect pentru fiecare!” – oportunitatea de a studia in conditii bune si cu metode moderne, va insufla celor 650 de elevi de clasele I-VIII dorinta de a excela si de a se afirma, pentru a recompensa munca profesorilor si a parintilor. Generatiile urmatoare, care acum se pregatesc, trebuie sa porneasca in viata cu un bagaj de cunostiinte si un set de valori solide, dobandite in conditii de studiu competitive la nivel international, conditii care, pe viitor, vor reprezenta un standard minim ce va putea fi dezvoltat”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

La nivelul Regiunii Centru un numar de 18 proiecte in valoare de peste 130 milioane lei, au fost aprobate spre finantare pana in prezent, prin domeniul major de interventie 3.4 al Programului Regio. Peste 100 milioane lei reprezinta pana acum finantarea nerambursabila alocata pentru reabilitatea si dotarea cu echipamente performante a celor 20 de scoli generale, licee, grupuri scolare sau colegii din cele sase judete ale regiunii.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 165