Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Intrebari frecvente in cadrul POR

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai POR, Autoritatea de Management publica periodic o lista de intrebari frecvente in cadrul Revistei Regio.


Intrebare:
In cazul in care, pentru atribuirea unui contract de publicitate media, in urma derularii procedurilor de achizitie, nu a fost depusa nicio oferta in cadrul procedurii de Cerere de Oferta, este posibila achizitionarea acestor servicii prin negociere directa?

Raspuns: Daca in urma aplicarii licitatiei deschise, licitatiei restranse, dialogului competitiv sau a cererii de oferte, nu a fost depusa nicio oferta sau au fost depuse numai oferte inacceptabile ori neconforme, autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de negociere, cu publicarea prealabila a unui anunt de participare. Aplicarea procedurii de negociere, in acest caz, este posibila numai dupa anularea procedurilor anterioare si numai daca cerintele initiale prevazute in documentatia de atribuire nu sunt modificate substantial.

Intrebare: Cum se retrage prefinantarea unui proiect?

Raspuns: Prefinantarea se va recupera prin deductii procentuale din fiecare cerere de rambursare. Deductiile vor incepe cu prima cerere de rambursare si vor reprezenta 30% sau 35% din suma eligibila a fiecarei cereri de rambursare (excluzand plata TVA), pana cand prefinantarea va fi restituita in totalitate. Suma aferenta prefinantarii se recupereaza integral inainte de plata finala. Daca prefinantarea nu a fost restituita inainte de efectuarea platii finale sau inainte de rezilierea contractului, diferenta ramasa nerecuperata va fi platita de catre beneficiar in contul AM POR, in termen de 30 de zile de la notificarea transmisa de catre AM POR.

Pentru a vizualiza mai multe intrebari frecvente atat din cadrul POR, cat si din cadrul altor programe operationale, click aici

Descarca
Revista Regio nr.1 – ianuarie 2011

Sursa: www.inforegio.ro

Vizualizări: 115