Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Doua din filmele premiate la Oscar, sustinute din fonduri europene prin Programul Media

Lungmetrajul "The King's Speech/ Discursul regelui", care a primit sprijin din fonduri europene in cadrul Programului MEDIA in suma de 562.000 de euro pentru distributie, este marele castigator la cea de-a 83-a gala de decernare a premiilor Oscar.

Pelicula si-a adjudecat premiile pentru cel mai bun film, cea mai buna regie, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun scenariu si a primit cele mai multe nominalizari la Oscar - 12 in total.

De asemenea, filmul “In a Better World” (Danemarca), regizat de Susanne Bier, care a obtinut premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, a fost sustinut de MEDIA cu 540.000 euro in cadrul schemei de finantare pentru distributie.

Sprijinul MEDIA obtinut de "The King's Speech” si “In a Better World” are ca scop distributia in afara tarii de origine a acestor filme.

La aceasta editie a premiilor Oscar au mai fost prezente alte doua filme sustinute de MEDIA, si anume: “Dagooth” (Grecia), sprijin MEDIA in suma de 21.000 de euro, si “Iluzionistul” (Marea Britanie/ Franta), sprijin MEDIA: 126.000 de euro. “Dagooth” a fost nominalizat la categoria cel mai bun film strain, iar “Iluzionistul” la categoria cel mai bun film de animatie.

Pentru a vizualiza Comunicatul de presa al Comisiei Europene, click aici.

Sursa: www.media-romania.ro

Vizualizări: 76