Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Practica in intreprinderi simulate pentru studentii si masteranzii economisti

In perioada 20 februarie – 20 mai 2012 se desfasoara cel de-al III-lea de modul de practica in Intreprinderi Simulate, in cadrul caruia studenti si masteranzi din facultati cu profil economic isi vor insusi abilitati de gestionare a unei afaceri in domeniile comert-afaceri internationale, turism si bancar.

Modulul se va desfasura pe parcursul a 12 saptamani, intr-o retea de 4 laboratoare de simulare a afacerilor infiintate in cadrul Universitatii “Ovidius” din Constanta, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii de Vest Timisoara si Universitatii “Al.I. Cuza” din Iasi, prin proiectul strategic ,,Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata” – POSDRU/90/2.1/S/63442.

Studentii si masteranzii selectati pentru al IIl-lea modul de practica in intreprinderi simulate se vor constitui in echipe de lucru, fiecare echipa fiind formata din studenti „angajati” si masteranzi „manageri”, coordonati de un tutore provenit dintr-o intreprindere reala.

In cadrul laboratoarelor de simulare, fiecare echipa de lucru va formula un plan de afaceri, va efectua operatiuni specifice domeniului de activitate cu ajutorul unei aplicatii de tip ERP si va analiza diverse scenarii privind mediul de afaceri in cadrul unui joc de conducere derulat cu ajutorul unei aplicatii de simulare a afacerilor.

Studentii si masteranzii ce vor desfasura stagiile de practica in intreprinderi simulate vor avea oportunitatea de a fi selectati pentru a participa la Targul International al Firmelor de Exercitiu care se va desfasura la Praga, in perioada 20-22 martie 2012. Selectia acestora se va face in functie de nivelul performantei studiilor universitare si de gradul de motivare a acestora pentru participarea la proiectul “Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata”.

Studentii si masteranzii care obtin performante in cadrul stagiului de practica in Intreprinderi Simulate vor obtine premii in bani si vor putea fi angajati in intreprinderi reale ca urmare a unei evaluari realizate de un juriu format din experti ai echipei de proiect si angajatori.

Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare şi imagine
Proiect POSDRU/90/2.1/S/63442
Structural Consulting Group - Partener 4

Vizualizări: 192