Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezoltare a municipiului Braila, finantate prin POR

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului a inaugurat, ieri, la Braila, Scoala Generala cu cls. I-VIII nr. 18 ”Mihu Dragomir”, obiectiv reabilitat prin POR – Axa prioritara 3 referitoare la imbunatatirea infrastructurii scolare. Proiectul are o valoare totala de 4.271.960,15 lei, din care 3.056.519,25 lei finantare nerambursabila, iar obiectivul acestuia vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie, in vederea asigurarii unui proces educational la standarde europene, pentru cei 623 de elevi care isi desfasoara studiile, in prezent, in aceasta scoala.

Tot ieri, Elena Udrea a semnat 3 contracte de finantare prin POR dintre cele 9 incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Braila.

Obiectivul general al PIDU Braila, care are o alocare de 18,06 milioane de euro, este de a creste calitatea vietii si de a crea noi locuri de munca prin reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane.

Proiectul ”Modernizarea si reabilitarea Caii Calarasilor din Municipiul Braila, pe Tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Independentei” are o valoare totala de 37.329.439,60 lei, din care 29.146.614,80 lei finantare nerambursabila. Prin acesta se vor reabilita si moderniza caile de rulare pentru tramvaie si peroanele pentru calatori, se va reabilita reteaua de alimentare cu apa si de canalizare, se vor crea locuri de parcare. Astfel, se urmareste cresterea numarului de locuitori care folosesc transportul urban de la 64.000 la 66.000 de locuitori, reducerea cu 15% a timpului de calatorie in oras si cresterea cu 3% a ritmului anual real a numarului total de pasageri.

Proiectul ”Modernizarea si reabilitarea Caii Galati din Municipiul Braila, pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Strada Mircea Malaeru colt cu str. Costache Negruzzi”, cu o valoare totala de 10.204.769,60 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 8.089.517,80 lei, isi propune reabilitarea si modernizarea sistemului rutier care asigura legatura intre cartierul Brailita si drumul national 2B, reabilitarea si modernizarea caii de rulare a tramvaiului in zona Calea Galati, reabilitarea si modernizarea pasajelor superioare auto si tramvai, reabilitarea si modernizarea retelelor de alimentare cu apa si de canalizare a apelor uzate in zona strazii Calea Galati.

Proiectul „Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii in municipiul Braila” are o valoare totala de 3.545.234,20 lei, din care 2.787.784,12 lei valoarea finantarii nerambursabile. Proiectul vizeaza implementarea unui sistem de supraveghere care urmareste cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Municipiul Braila, cu precadere in zonele identificate ca avand un potential infractional ridicat, prevenirea fenomenelor infractionale prin monitorizare video si interventie rapida in cazul comiterii unor ilegalitati, precum si proiectarea si implementarea unui sistem capabil sa realizeze supravegherea video si monitorizarea zonei de actiune urbana, in vederea sporirii eficientei activitatii de combatere a infractionalitatii sub toate formele de manifestare.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 164