Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a finalizat proiectul de asistenta tehnica pentru OI Turism

MDRT a anuntat finalizarea unui proiect implementat prin POR, DMI 6.1 „Sprijinirea implementarii, managementului si evaluarii POR”, care are ca scop sprijinirea si implementarea transparenta si eficienta a DMI 5.3 „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”, prin indeplinirea corespunzatoare si la timp a tuturor atributiilor delegate de AM POR catre OI pentru Turism - Directia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism.

Rezultatele obtinute la finalizarea proiectului sunt:

  • Elaborarea, impreuna cu AM POR, a ghidului solicitantului pentru cel de-al doilea apel de proiecte in cadrul operatiunilor „Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice” si „Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora”.
  • Sprijinul acordat potentialilor beneficiari atat prin materiale, prezentari, raspunsuri elaborate si oferite, ca urmare a solicitarilor primite prin mijloace de comunicare online si offline, cat si prin prezentarile sustinute in cadrul diverselor evenimente cu rol de informare.
  • Evaluarea celor 590 cereri de finantare depuse in cadrul DMI 5.3 „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”, din punct de vedere al conformitatii administrative si eligibilitatii.
  • Verificarea cererilor de prefinantare si rambursare depuse, aferente proiectelor aflate in implementare.
  • Asigurarea unui cadru optim pentru desfasurarea activitatilor directiei, prin achizitionarea de materiale consumabile, echipamente, periferice de calcul, aparatura birotica si mobilier.
  • Asigurarea informarii si publicitatii pentru proiect prin difuzarea de comunicate de presa si aplicarea de autocolante inscriptionate.

Valoarea contractului de finantare este de 1.742.082 lei, inclusiv TVA, din care 1.134.217 lei din FEDR, 378.072 lei de la bugetul de stat, iar restul de 229.793 lei reprezinta valoarea TVA (suportata din bugetul de stat).

Sursa: MDRT

Vizualizări: 187