Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Plati de peste 1 miliard de euro efectuate in cadrul PNDR in 2010

APDRP a platit in cursul anului 2010 catre solicitantii de fonduri europene peste 1,05 miliarde de euro. Din aceasta suma, aproximativ 600 de milioane de euro reprezinta plati catre beneficiarii masurilor de investitii implementate de catre APDRP. Totodata, peste 400 de milioane de euro sunt platile efectuate catre APIA in contul Masurilor de sprijin direct.

In total, de la demararea PNDR in anul 2008, APDRP a efectuat plati in valoare totala de 1,72 de miliarde de euro, urmand ca in perioada urmatoare ritmul de plata sa creasca.

Numarul contractelor de finantare incheiate cu beneficiarii masurilor de investitii disponibile prin PNDR este de 19.529, valoarea tuturor acestor contracte depasind 3,39 de miliarde de euro.

Cea mai mare valoare a platilor, aproape 218 milioane euro, s-a inregistrat pentru „Modernizarea exploatatiilor agricole” (Masura 121). Aceasta suma reprezinta 24% din totalul alocarii de 913,3 milioane de euro pentru aceasta masura de investitii si se afla la dispozitia potentialilor beneficiari pe parcursul intregii perioade de implementare a PNDR, mai precis intre anii 2007 - 2013.

„Putem spune ca odata cu 2010 am inceput sa intram in ritmul normal de plati. Faptul ca APDRP a reusit sa plateasca peste 1 miliard de euro pe parcursul unui singur an este o realizare care ne indreptateste sa privim pozitiv anii care vor veni. Ma astept ca in 2011 volumul platilor sa fim mult mai mare fata de acest an. Oricum suntem pe drumul cel bun”, a declarat Directorul General Adjunct Plati Proiecte din cadrul APDRP, domnul Eugen POPESCU.

Suma disponibila prin Programul National de Dezvoltare Rurala pana in anul 2013 depaseste 9.6 miliarde euro. Raportat la valoarea contractelor incheiate, au fost utilizate 49% din fonduri, 18% din acestea fiind deja platite catre beneficiari.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 89