Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeana lanseaza consultari cu privire la LIFE+ si Natura 2000

Comisia Europeana a lansat doua consultari online in materie de mediu. Prima consultare se refera la viitorul instrument financiar pentru mediu, care ii va urma instrumentului LIFE+ dupa expirarea acestuia, la sfarsitul anului 2013. A doua consultare se refera la finantarea retelei europene a zonelor protejate, Natura 2000. Ambele consultari se vor derula pana la mijlocul lunii februarie 2011.

Consultarea privind instrumentul LIFE+

In cazul instrumentului LIFE+, se solicita opinii cu privire la obiective, prioritati si la modalitatile de sprijin. Aceasta consultare online face parte dintr-o consultare publica mai vasta, Comisia urmand sa utilizeze rezultatele in momentul formularii propunerii privind noul instrument. Sunt in special binevenite contributiile din partea administratiilor nationale, regionale si locale, din partea partilor implicate in probleme de mediu, a sectorului privat, precum si din partea publicului larg.

Consultarea consta din 19 intrebari, disponibile in sase dintre limbile oficiale ale UE. Ea este deschisa pana in data de 15 februarie si este disponibila in sase limbi (engleza, franceza, spaniola, italiana, germana si polona). LIFE+ a contribuit cu peste 2 miliarde EUR la protectia mediului incepand din 1992.

Pentru a participa la consultare, click aici

Consultarea privind Natura 2000


A doua consultare, cu privire la finantarea retelei Natura 2000, va sta la baza unei comunicari preconizate pentru vara anului 2011, care va evalua abordarea actuala a finantarii retelei. Consultarea lanseaza intrebarea daca abordarea de pana acum este una potrivita pentru functionarea efectiva a retelei si isi propune sa gaseasca modalitati prin care sa se multiplice succesele inregistrate pana in prezent. Sunt asteptate opiniile autoritatilor publice, ale sectorului privat, ale partilor implicate in probleme de mediu si ale cetatenilor interesati.

Consultarea consta din 10 intrebari, insa raspunsurile deschise si observatiile sunt, de asemenea, binevenite. Natura 2000, temelia politicii UE in materie de biodiversitate, reprezinta cea mai mare retea interconectata de zone protejate din intreaga lume. Ea acopera in prezent aproape 18% din suprafata terestra a UE. Consultarea, care este disponibila in sase limbi, se incheie la 17 februarie 2011.

Pentru a participa la consultare, click aici

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 72