Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea urbana a orasului Costesti, judetul Arges, sprijinita prin fonduri europene

Razvan Murgeanu a semnat ieri, 2 decembrie 2010, cele doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al orasului Costesti (judetul Arges).

Proiectele semnate au o valoare totala de 41.351.205,31 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 32.459.590,05 lei.

Obiectivul general al PIDU depus de orasul Costesti in cadrul Axei Prioritare 1 – subdomeniul major de interventie “Centre urbane” il reprezinta cresterea calitatii vietii locuitorilor din oras, prin reabilitarea infrastructurii urbane si reducerea infractionalitatii.

Proiectul "Reabilitare si modernizare strazi urbane, poduri, trotuare si parcari in orasul Costesti, judetul Arges" se va desfasura pe o perioada de 29 de luni si isi propune sa creasca calitatea a 19,25 km de infrastructura de transport din orasul Costesti, sa fluidizeze traficul din zona, sa reduca cheltuielile de intretinere si sa creeze 6 locuri de munca pe parcursul implementarii proiectului.

Prin proiectul "Realizare sistem de supraveghere video pentru cresterea sigurantei cetatenilor si prevenirea criminalitatii in orasul Costesti, judetul Arges", se urmareste proiectarea, realizarea si implementarea unei metode si a unui sistem capabil sa realizeze supravegherea si monitorizarea zonelor cu risc ridicat de producere a fenomenelor infractionale la nivelul orasului, care sa asigure o baza de date pentru analiza evenimentelor si sa faca posibil managementul eficient al situatiilor de urgenta prin scaderea timpului de raspuns in cazul interventiilor.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 252