Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

18 localitati maramuresene au primit aprobare pentru implementare de proiecte in valoare de 8381 mii lei RON

Prefectul Gyöngyike Böndi a declarat ca, in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural, instituit prin Ordonanta nr.7/2006, la nivelul judetului Maramures, s-a primit aprobare pentru implementarea de proiecte in 18 localitati maramuresene.

Localitatile selectate cu proiectele eligibile sunt: Baia Sprie, Baiut, Budesti, Calinesti, Copalnic Manastur, Coroieni, Dumbravita, Farcasa, Gardani, Grosi, Moisei, Ocna ªugatag, Poienile Izei, Repedea, Rozavlea, Satulung, Targu Lapus si Vima Mica. Valoarea proiectelor este de 8381 mii lei RON.

Proiectele de dezvoltare a infrastructurii au fost elaborate in scopul ridicarii calitatii vietii cetatenilor in mediul rural si sprijina dezvoltarea infrastructurii prin infiintarea de retele de canalizare; construirea si modernizarea unor poduri; reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa din localitatile rurale; construirea de statii de epurare a apelor uzate si infiintarea de retele de canalizare menajere si extinderea retelelor de canalizare pluviala si menajera.

Prefectul de Mararamures a declarat ca implementarea acestor proiecte asigura dezvoltarea infrastructurii din mediul rural si contribuie implicit la dezvoltarea economica a unitatilor administrativ-teritoriale, prin posibilitatea atragerii de investitori si oportunitati de noi afaceri care sa infiinteze locuri de munca pentru comunitatile locale.

Prefectura judetului MARAMURES - 11.05.2007

Vizualizări: 85