Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Experienta altor tari, necesara pentru succesul implementarii PO in Romania

Experienta altor tari este necesara pentru succesul implementarii Programelor Operationale in Romania

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, dl. László BORBÉLY, a participat miercuri, 9 mai 2007, la o reuniune a ministrilor responsabili cu dezvoltarea regionala din tarile membre ale Uniunii Europene.

Evenimentul intitulat “Regiuni puternice - construind legaturi pentru Europa” a fost organizat de Presedentia germana a Uniunii Europene in orasul HOF din Germania, cu ocazia Zilei Europei. Cu aceasta ocazie au fost lansate fondurile structurale pentru perioada 2007-2013.
Prezenta la acest eveniment, comisarul european pentru politici regionale Danuta HÜBNER a vorbit despre politicile europene de coeziune, reusitele de pana acum precum si despre provocarile viitoare.
Ministrul László BORBÉLY a discutat cu omologii sai din tarile membre UE despre programele operationale, subliniind faptul ca este nevoie si de experienta altor tari pentru succesul implementarii acestor programe in Romania. Deasemenea, ministrul László BORBÉLY a avut o discutie cu omologii sai din Ungaria si Bulgaria pe tema programelor PHARE de cooperare transfrontaliera pe care Romania le deruleaza cu cele doua tari.
in cadrul evenimentului, a fost semnat Cadrul National Strategic de Referinta dar si programele regionale si programele operationale sectoriale pentru cateva tari ale UE.
Datorita amplasarii orasului Hof in aproprierea granitei dintre Germania si Cehia, oficialii europeni au avut prilejul de a vizita o serie de proiecte transfrontaliere finantate din fonduri europene.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Vizualizări: 73