Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Astazi se lanseaza linia de granturi pentru sprijinirea somerilor din mediul rural!

Conform AM POSDRU, astazi, 8 noiembrie 2010, ora 16.00, se lanseaza linia de finantare pentru proiectele de grant aferente DMI 5.2 - „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

In cadrul DMI 5.2 sunt promovate programe integrate care au in vedere asigurarea unui suport eficient si de calitate pentru persoanele din mediul rural: programe de formare, ocupare si masuri de sprijin pentru populatia din zonele rurale, in scopul reducerii agriculturii de subzistenta, mobilitatea ocupationala si geografica a fortei de munca din mediul rural, masuri de imbunatatire a mediului inconjurator si a starii de sanatate a populatiei din mediul rural, programe care sprijina demararea afacerilor in activitati non-agricole etc.

Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de 328.774.600 lei (echivalentul in lei a 77.000.000 euro). Fiecare proiect poate primi o finantare de minim 213.490,00 lei (echivalentul a 50.000 euro) si maxim 2.134.895,73 lei (echivalentul a 499.999 euro).

AM POSDRU a imbunatatit metodologia de evaluare, astfel ca acum evaluarea proiectelor se face dupa principiul „primul venit, primul servit”, iar media perioadei scurse intre depunerea unei cereri de finantare pentru un proiect si semnarea contractului de finantare este estimata la cel mult 30 de zile.

Descarca
Ghidul Solicitantului

Sursa: AM POSDRU

Vizualizări: 100