Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperarea stiintifica intre Romania, Germania, Cehia si Polonia

Cristian Adomnitei a hotarat cu omologii din statele membre si comisarul european pentru stiinta si cercetare crearea unui grup de lucru pe cooperare stiintifica

Ministrul Cristian Adomnitei a avut, astazi, la Leipzig, consultari informale cu Comisarul european pentru stiinta si cercetare, Janez Potocnik si cu Secretarul de stat federal pentru educatie Frieder Meyer - Krahmer. Acestia au discutat despre colaborarea bilaterala romano - germana si despre posibila vizita in Romania a ministrului federal al educatiei si cercetarii, Annette Schvan si a secretarului de stat federal pentru educatie din Germania Frieder Meyer - Krahmer.
Ministrul Cristian Adomnitei a vizitat Centrul pentru Cercetare Helmholz din Leipzig, alaturi de Comisarul european pentru stiinta si cercetare, Janez Potocnik, secretarul de stat federal pentru educatie, Frieder Meyer - Krahmer, si ministrii educatiei din Bulgaria, Cehia si Polonia.
La initiativa secretarului de stat federal pentru educatie si cu acceptul directorului Centrului pentru Cercetare Helmholz s-a decis in unanimitate crearea unui grup de lucru format din reprezentantii fiecarui minister. Acestia vor avea misiunea sa identifice doua, trei domenii de interes pentru cooperarea stiintifica dintre Romania, Germania, Cehia si Polonia.

Sursa: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Vizualizări: 78