Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Discutiile pe marginea Ordonantei privind sprijinirea tinerilor intreprinzatori, pe ultima suta de metri

Primul-ministru Emil Boc a participat ieri, 11 octombrie 2010, la consultarea publica pe marginea proiectului de Ordonanta de Urgenta privind stimularea infiintarii si dezvoltarii de microintreprinderi de catre intreprinzatorii tineri.

„Am propus un proiect de inspiratie europeana, care se regaseste in intreaga Europa, prin care sprijinim, prin modalitati legale si financiare tinerii pana in 35 de ani pentru a dezvolta afaceri in cadrul unui program mai amplu de sprijinire a mediului de afaceri, de sustinere a activitatii economice si de dezvoltare a Romaniei”, a afirmat premierul Emil Boc la inceputul dezbaterilor.


Conform declaratiilor Primului-ministru, programul are alocate in jur de 100 milioane de euro: 20 milioane de euro pentru anul 2010 si 80 de milioane pentru 2011, care sa acopere partea de garantii guvernamentale pe care statul le da pentru tinerii intreprinzator. In functie de rezultatele acestui program, fondurile ar putea fi suplimentate in anii urmatori.

Premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul va aproba in aceeasi sedinta si ordonanta de urgenta si actul normativ privind normele metodologice de aplicare, pentru a facilita aplicarea imediata a reglementarilor. (Nota: conform Hotnews.ro, acest lucru ar urma sa se intample in sedinta de Guvern de miercuri, 13 octombrie 2010).

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 93