Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A reinceput contractarea proiectelor pentru microintreprinderi finantate de Regio in Regiunea Centru

Incepand de luni, 27 septembrie 2010, s-a reluat procesul de contractare, prin fonduri structurale nerambursabile, pentru finantarea microintreprinderilor din Regiunea Centru. ADR Centru pune la dispozitia beneficiarilor acestor contracte peste 21,8 milioane euro, pentru dezvoltarea unor proiecte care solicita o suma nerambursabila de peste 71 milioane euro.

Primele doua firme care au semnat contractele de finantare din fonduri REGIO in aceasta ultima sesiune provin din judetele Covasna si Harghita. Alocarea banilor europeni se asigura prin DMI 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor din cadrul POR. Prin intermediul acestor proiecte se va:

  • achizitiona un echipament tehnologic cu laser, cu utilizare in medicina dentara. Finantarea solicitata depaseste 181 mii lei fonduri nerambursabile, valoarea totala a acestui proiect fiind de aproape 226 mii lei.
  • dezvoltarea unei structuri de primire turistica. Finantarea solicitata depaseste 833 mii lei din fonduri nerambursabile, valoarea proiectului depasind 2390 mii lei.

„Regiunea Centru se va dezvolta mai repede prin atragerea acestor fonduri si prin impactul pe care il au pe piata aceste microintreprinderi, care creeaza locuri de munca si au flexibilitatea necesara de a se adapta cerintelor unei economii de piata dinamice.” , a declarat domnul Simion Cretu , director general ADR Centru.

Mentionam ca datorita noilor reglementari, prin acest domeniu se poate obtine o finantare nerambursabila de 100% din valoarea totala eligibila a proiectului.

La nivelul Regiunii Centru au fost depuse spre finantare, de cand s-a lansat DMI 4.3, un numar de 667 proiecte in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile. In acest moment au mai ramas in faza de evaluare 283 proiecte destinate finantarii microintreprinderilor. Astfel, au fost atrase peste 5,2 milioane euro din partea UE, inclusiv cu cele doua contracte semnate in aceasta sesiune.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 64