Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost semnate trei noi contracte pentru dezvoltarea regiunii Bucuresti-Ilfov

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat ieri, 14 septembrie 2010, trei contracte de finantare prin POR, pentru Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov. Proiectele vizeaza imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si dotarea serviciilor pentru interventii de urgenta din regiune, astfel:
  

  • „Dezvoltarea si dotarea serviciilor profesioniste pentru interventii in situatii de urgenta in regiunea Bucuresti-Ilfov”are ca beneficiari Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” al municipiului Bucuresti si „Codrii Vlasiei” al judetului Ilfov, impreuna cu cei peste 2.200.000 de locuitori din Bucuresti si Ilfov. Prin acest proiect vor fi achizitionate 36 autospeciale pentru interventii in situatii de urgenta si 2 centre de comanda si control mobile, astfel incat timpul de raspuns pentru acordarea ajutorului calificat va fi diminuat considerabil. Valoarea totala a proiectului este de 10.680.510 euro.

  • “Modernizarea infrastructurii rutiere in orasul Chitila, judetul Ilfov – etapa a II-a” urmareste cresterea gradului de accesabilitate in interiorul orasului Chitila prin preluarea fluxurilor majore ale orasului pe directia drumului national/centura municipiului Bucuresti, conectarea orasului la reteaua drumurilor nationale si regionale, cresterea sigurantei circulatiei si reducerea timpului de calatorie. Valoarea totala a proiectului este de 5.805.615 euro.

  • „Modernizare sistem rutier pe DJ 200, Centura Stefanesti-Dascalu-Gradistea, km 6+200 – km 27+000” isi propune modernizati 20,8 km de drum. Astfel, vor fi realizate 162 de podete si 14.800 m trotuare noi. Valoarea totala a proiectului este de 8.119.367 euro.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 91