Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Maine se deschide linia de granturi pentru dezvoltarea masurilor active de ocupare!

Maine, 27 august 2010, se lanseaza linia de finantare pentru proiectele de tip grant aferente DMI 5.1 - „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”, se arata intr-un comunicat publicat de AM POSDRU.

Termenul limita de transmitere on-line a cererilor de finantare este 10 decembrie 2010, ora 17:00.

AM POSDRU a imbunatatit metodologia de evaluare, astfel ca acum evaluarea proiectelor se face dupa principiul „primul venit, primul servit”. Media perioadei dintre depunerea unei cereri de finantare pentru un proiect si semnarea contractului de finantare a fost, in anul 2009, de circa 14 luni. Dupa noua metodologie – primul venit, primul servit – se estimeaza ca aceasta durata va fi de maximum 30 de zile.

Descarca Ghidul Solicitantului

In cadrul DMI 5.1 sunt promovate interventiile integrate care prevad activitati precum informare si consiliere profesionala, asistenta in planificarea carierei si cautarea unui loc de munca, programe de formare profesionala, formare la locul de munca, programe locale de ocupare in lucrari comunitare, job-cluburi etc.

Prin noua metodologie de evaluare, vor primi punctaj suplimentar proiectele in care solicitantii se angajeaza sa asigure locuri de munca pentru grupul tinta.

Fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei va beneficia de alocari orientative de 51.184.800 lei pentru proiecte destinate atragerii si mentinerii cat mai multor persoane pe piata muncii.

Persoanele sprijinite prin proiectele finantate de AM POSDRU trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in regiunea respectiva si sa apartina uneia din categoriile urmatoare: persoane aflate in cautarea unui loc de munca, someri (cu deosebire someri tineri, cu varsta intre 16-24 de ani, someri peste 45 ani si someri de lunga durata, tineri si adulti), persoane care au parasit timpuriu scoala, cu varsta minima de 16 ani.

Aceste persoane pot fi sprijinite prin proiecte propuse de catre institutiile, companiile si organizatiile care vor sa deruleze activitati destinate grupurilor de persoane cu o situatie dificila pe piata muncii.

Fiecare proiect poate primi o finantare de minim 213.270 lei (echivalentul in lei a 50.000 euro) si maxim 2.132.695 lei (echivalentul in lei a 499.999 euro). Durata de implementare a proiectului va fi cuprinsa intre minim sase luni si maxim doi ani.

Contributia solicitantului variaza intre 2% si 9% in functie de tipul acestuia.

Pentru a evita deplasarile la Bucuresti ale potentialilor beneficiari din intreaga tara, AM POSDRU a descentralizat unele activitati catre cele opt organisme intermediare regionale (OIR) POSDRU. Astfel, acestea vor lansa liniile de finantare, vor evalua proiectele propuse si tot ele vor monitoriza implementarea proiectelor.

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 110