Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

45 de milioane de lei din Fondul de Mediu pentru zonele afectate de inundatii

Guvernul a adoptat, ieri, 28 iulie 2010, doua hotarari prin care aloca bani pentru zonele afectate de inundatii si de alunecari de teren.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat ca este vorba de acordarea a 30 de milioane de lei pentru patru judete afectate de inundatii: Iasi, Tulcea, Harghita si Covasna, si a 15 milioane lei pentru a stabiliza zona, afectata de o alunecare de teren, dintre Malu cu Flori si Pucheni.

De altfel, primul-ministru Emil Boc si ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-au deplasat marti in judetul Dambovita si au discutat cu autoritatile locale despre lucrarile necesare pentru consolidarea zonelor afectate de alunecarile de teren.

Ministrul Borbely a aratat ca, pana in prezent, au mai fost alocate 72 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru trei investitii.

"Inainte de inundatii am luat decizia de a aloca 438 milioane lei in urmatorii trei ani, din Fondul de mediu, pentru prevenirea inundatiilor. Anul acesta vom da cei mai multi bani pentru prevenirea inundatiilor din 1990 incoace, aproape 900 milioane lei - cu aceste 30 milioane lei " a precizat ministrul Laszlo Borbely.

De asemenea, ministrul Borbely a anuntat ca Ministerul Mediului a finalizat Strategia de prevenire impotriva inundatiilor intre 2010 si 2035, care va fixa acele decizii strategice pe care Guvernul va trebui sa le dea, urmand ca aceasta sa fie discutata in sedinta de guvern.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 89