Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se cauta parteneri pentru un proiect din domeniul sigurantei rutiere

UPI-TECLA European Office (The Union of Italian Provinces-Association for the Local and European Trans-regional Cooperation) cauta parteneri pentru un proiect ce ar urma sa fie depus in cadrul apelului DG MOVE/SUB/01-2010 - Road Safety (data limita 15 Septembrie 2010).

Proiectul isi propune sa initieze o serie de actiuni de comunicare, informare si formare in domeniul sigurantei rutiere, menite sa sensibilizeze si sa modifice comportamentul conducatorilor auto incepatori, astfel incat sa se induca o utilizare corecta a automobilelor. Aceasta va contribui, pe termen lung, atat la reducerea consumului de energie/reducerea poluarii (sonore si a aerului) cat si la reducerea accidentelor rutiere, economisind carburantul in proportie de pana la 20% si, in consecinta, reducand costurile legate de intretinerea automobilelor.

Pentru indeplinirea acestor obiective, proiectul va promova diseminarea si utilizarea conducerii eco-defensive, o metodologie inovatoare ce se axeaza pe:

  • o buna cunoastere a echipamentelor si a modului de functionare a automobilelor moderne (spre exemplu a autoturismelor Euro5 si, in curand, Euro6);
  • un comportament inteligent si corect de conducere, care consta intr-o utilizare inteligenta atat a autovehiculelor moderne (din punct de vedere tehnic) cat si a elementelor mentale si psiho-fiziologice (pozitia de conducere, vederea, reflexele si timpul de reactie, etc.).

Proiectul se adreseaza soferilor incepatori din provinciile partenere, avand scopul de a creste gradul de constientizare a acestora si de a-i educa in spiritul conducerii eco-defensive, in vederea promovarii unor comportamente eficiente si responsabile chiar de la inceput, atunci cand au nevoie de instrumente suplimentare pentru a-si construi si consolida modul de a conduce, atitudinile si tehnicile respectuoase atat propriei vieti cat si a semenilor.

In plus, in teritoriile partenere va fi dezvoltata o larga si inovatoare campanie de comunicare europeana pentru conducerea eco-defensiva si pentru siguranta rutiera, prin difuzarea de materiale de comunicare (video, etc.), organizarea de evenimente pentru cresterea gradului de constientizare, etc.

Parteneriatul va include o gama larga de parti interesate din domeniul sistemului de transport local si va fi dezvoltat de un grup de autoritati locale europene (municipalitati si provincii), cu sprijinul partenerilor stiintifici (Universitati si Asociatii). UPI - Uniunea Provinciilor Italiene (Italia) si ANCI - Asociatia Nationala a Municipalitatilor Italiene (Italia) vor participa ca parteneri asociati.

O scurta descriere a proiectului se regaseste in fisierul anexat, iar data limita pentru exprimarea interesului de participare este fixata pentru 2 August 2010.

Pentru detalii suplimentare, persoanele de contact sunt:
Rossana Cheri - r.cheri@upi-tecla.eu
Domenico Lalli - d.lalli@upi-tecla.eu

Sursa: www.uncjr.ro

Vizualizări: 71