Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Cristian Adomnitei va sustine la Bruxelles angajamentul Romaniei in privinta educatiei

in data de 2 mai, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului Cristian Adomnitei va conduce delegatia Romaniei la Bruxelles la conferinta de nivel inalt „Keeping Our Promises on Education". in cadrul aceleiasi reuniuni, ministrul Educatiei va avea o intalnire si cu comisarul european pentru Educatie si Cultura Jan Figel.
Scopul conferintei este de a mobiliza vointa politica in ceea ce priveste asumarea angajamentelor in domeniul educatiei. Este vizata in mod special generalizarea educatiei primare pana in 2015 si dezvoltarea educatiei pentru toti, in contextul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.
Mandatul delegatiei romane va fi prezentat de ministrul Cristian Adomnitei. El contine asumarea angajamentului privind acordarea unei atentii speciale sectorului educatie, in timpul exercitiului de programare a asistentei pentru dezvoltare. Romania va sprijini domeniul educatiei pe plan multilateral, inclusiv prin intermediul fondurilor fiduciare. Romania va depune eforturi pentru sustinerea domeniului educatiei din statele partenere, respectand prioritatile exprimate de acestea si principiile cuprinse in Declaratia de la Paris, respectiv eficacitatea asistentei pentru dezvoltare.
Din delegatia romana vor face parte repezentanti ai Ministerului Educatiei, ai Afacerilor Externe si ai Reprezentantei Permanente a Romaniei la UE.
La intalnirea din 2 mai vor fi prezenti presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, presedintele Bancii Mondiale Paul Wolfowitz, presedintele Fundatiei Soros si al Institutului pentru o Societate Deschisa, George Soros. ªi-au anuntat participarea si comisarul pentru Dezvoltare si Ajutor Umanitar Louis Michel si ministrul de Finante al Marii Britanii Gordon Brown. Evenimentul este gazduit de Comisia Europeana si co-organizat de Banca Mondiala si Marea Britanie.

Sursa: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Vizualizări: 93