Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Doar 14% din fondurile pe agricultura au fost absorbite

Ieri, 20 iulie a.c., premierul a supervizat sedinta comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, in agricultura. La sedinta ce a avut ca tema stadiul absorbtiei fondurilor europene destinate agriculturii au participat si responsabilii APDRP, APIA si PNDR.

Pana in prezent, cei mai multi bani europeni au intrat in agricultura romaneasca prin intermediul APIA. Aceasta a facut plati din FEGA catre agricultori in valoare de aproximativ 6,6 miliarde lei. Pe urmatorul loc, PNDR a efectuat plati in valoare 4,73 miliarde lei, ceea ce reprezinta 14% din alocarea pe 2007-2013. Programul cu cea mai greoie desfasurare este POP, atat in ceea ce priveste proiectele depuse, aprobate, contractele semnate, dar mai ales cand vine vorba de platile efectuate, ce reprezinta pana in acest moment doar 0,8% din alocare.

Unul dintre subiectele discutate a fost posibilitatea relocarii a 124 milioane de euro, astfel incat sa fie majorate fondurile pentru Masura 3.2.2. privind “Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”, din cadrul PNDR, pentru care exista un numar mare de solicitari.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 76