Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In luna iulie, firmele din mediul rural pot accesa fonduri pentru panificatie, dulciuri si procesarea produselor lemnoase si nelemnoase

APDRP a lansat, astazi, 1 iulie 2010, prima sesiune pentru depunerea proiectelor din cadrul Schemei de Ajutor de Stat N578/ 2009 aferenta Masurii 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” a PNDR.

Fondurile totale disponibile, in cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor, sunt de 99 de milioane de euro, din care 79,2 milioane de euro sunt alocati pentru investitiile care vizeaza sectorul agricol si 19,8 milioane de euro pentru investitiile care se incadreaza in sectorul forestier.

Investitiile finantabile in sectorul agricol prin Schema de Ajutor de Stat N578/2009, vizeaza:

  • sectorul panificatie (paine, produse de patiserie, biscuiti, paste fainoase, etc),
  • dulciuri (de exemplu ciocolata sau inghetata)
  • alte preparate alimentare (lapte praf, alimente pentru diferite tipuri de regim sau fabricarea de supe sau ciorbe).

De asemenea, in ceea ce priveste procesarea din sectorul forestier, vor primi sprijin financiar proiectele care au ca scop valorificarea produselor lemnoase (exploatarea forestiera) sau a produselor nelemnoase (ciuperci, fructe de padure, etc).

Ca o categorie de investitie speciala, aceasta Schema de Ajutor de Stat ofera finantare si pentru producerea de biocombustibili – biodiesel si bioetanol – pentru transporturi.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Schemei de Ajutor de Stat N578/2009 este de 3 milioane de euro, iar procentul de cofinantare publica nu va depasi 50% din valoarea eligibila a investitiei.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Schema de Ajutor de Stat sunt intreprinderile.

Termenul limita de depunere este 30 iulie 2010.

Descarca
Ghidul Solicitantului

Sursa: APDRP

Vizualizări: 120