Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile din Regiunea Centru pot inainta propuneri legislative catre Comisia Europeana

ADR Centru organizeaza primul panel de consultare publica in cadrul proiectului RO-SMEP: „Panels – a two way communication RO-EU”. Panelul este organizat sub forma unei mese rotunde la care participa experti si oameni de afaceri care dezbat impreuna modificarile propuse pentru o anumita legislatie.

Intalnirea cu reprezentantii IMM din Regiunea Centru va avea loc in data de 21 iunie 2010, la Incubatorul de Afaceri din Sfantu Gheorghe, Strada Presei, nr. 4, incepand cu ora 11.

Evenimentul este organizat cu ocazia initiativei legislative lansate spre consultare publica de Comisia Europeana, la inceputul lunii mai si vizeaza noul cadru legislativ pentru comercializarea produselor: propunere de armonizare cu Decizia 768/2008 a 10 directive de produs: directiva tensiunii joase, directiva recipientelor simple sub presiune, directiva instrumentelor de cantarire neautomate, directiva explozivilor civili, directiva ATEX, directiva ascensoarelor, directiva echipamentelor sub presiune, directiva instrumentelor de masurat, directiva compatibilitatii electromagnetice, directiva articolelor pirotehnice.

Participantii in cadrul evenimentului vor afla modificarile legislative propuse de Comisia Europeana, modul in care activitatea lor va fi influentata de adoptarea acestor masuri, avand posibilitatea sa isi exprime opiniile in legatura cu modificarile propuse. Acestea vor fi consemnate intr-un raport si transmise spre luare la cunostinta, Comisiei Europene. Initiativa legislativa, efectele si impactul acesteia vor fi prezentate de experti in domeniu, care, pe tot parcursul evenimentului, vor oferi raspunsuri la diferite intrebari venite din partea reprezentantilor firmelor.

Informatii suplimentare privind acest eveniment pot fi obtinute contactand echipa de proiect din cadrul ADR Centru, la coordonatele: E-mail: office@adrcentru.ro, Telefon: 0358-401.276/ 0358-401.702 sau direct la sediul ADR Centru din Alba Iulia, Piata Consiliul Europei Nr. 32D.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 88