Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Restaurantele vor primi fonduri europene doar prin masura dedicata activitatilor turistice

APDRP va acorda, incepand cu 1 iulie 2010, fonduri nerambursabile pentru construirea, modernizarea si dotarea unor categorii de restaurante care sa functioneze doar in cadrul structurilor de primire turistice finantate prin proiecte aferente Masurii 313 „Incurajarea activitatilor turistice” din PNDR.

Pana la data de 7 iunie 2010 investitiile pentru anumite restaurante faceau parte din aria de finantare a Masurii 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”.

Aceasta modificare nu afecteaza proiectele depuse in sesiunile anterioare pentru Masurile 312 si 313, existente in sistem la data intrarii in vigoare a Ordinului nr. 138, respectiv, luni, 7 iunie 2010 si a fost realizata pentru a putea efectua o evaluare obiectiva a acestor investitii mentionate si incadrate la Masura 312.

Astfel, se elimina codul 5610 – Restaurante din Clasificarea activitatilor din economia nationala (CAEN), din Anexa nr. 1 – „Lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile la finantare in cadrul Masurii 312” si se introduce in Anexa nr. 2 „Lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile la finantare in cadrul Masurii 313”.

Asadar, in „Lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile la finantare in cadrul Masurii 313”, Sectiunea I – „Hoteluri si restaurante”, se introduce o noua diviziune, Diviziunea 56 – „Restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie”.

Restaurantele eligibile (pentru care se va putea obtine finantare nerambursabila) in cadrul Masurii 313 vor fi numai cele specializate (de tip familial / pensiune), cele cu specific (crama, cu specific local), gradinile de vara, clasificate conform Ordinului 1296/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistice cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceasta reglementare se aplica incepand cu data de 7 iunie 2010, data intrarii in vigoare a Ordinului nr. 138 din 07.06.2010 pentru modificarea si completarea Anexei nr. 1 la Schema de ajutor de minimis „Sprijinirea activitatilor economice in vederea diversificarii economiei rurale si a cresterii calitatii vietii in spatiul rural” aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 567/2008.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 558