Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect "invatam despre integrare, stim mai multe despre noi si Europa" finantat prin PHARE

Proiect "invatam despre integrare, stim mai multe despre noi si Europa" finantat prin PHARE

Aplicantul proiectului este Consiliul Local Varciorog, iar partenerii sunt Consiliul Local din Tetetlen (Ungaria) si Institutia Prefectului - Judetul Bihor. Proiectul, in valoare de aproximativ 17.000 euro se va derula pe o perioada de 8 luni de zile si urmareste imbunatatirea relatiilor trasfrontaliere dintre cetateni si administratia publica locala prin cresterea preocuparilor functionarului public cu privire la problemele cu care se confrunta cetateanul.

De asemenea, proiectul va avea ca rezultat ridicarea nivelului de profesionalism al functionarilor publici, cresterea numarului persoanelor care vor cunoaste avantajele si obligatiile pe care le presupune integrarea in Uniunea Europeana si nu in ultimul rand consolidarea unui parteneriat viabil intre doua tari vecine. Acest proces va contribui la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, la controlarea impactului pe care il are procesul de aderare la Uniunea Europeana asupra cetatenilor si la valorificarea cat mai cuprinzatoare a oportunitatilor ce vor fi create de integrarea in Uniunea Europeana.

imbunatatirea calitatii performantelor Consiliului Local Varciorog ca urmare a schimbului de experienta ce va fi realizat la Primaria din Tetetlen va duce la castigarea unui partener viabil, capabil sa se implice cu profesionalism in solutionarea diverselor probleme cu care se confrunta administratia si comunitatea.

Managerul de proiect este domnul Tont Viorel, secretarul comunei Varciorog.

Prefectura judetului BIHOR

Vizualizări: 107