Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele depuse in cadrul PNDR vor fi punctate doar in functie de cheltuielile eligibile

APDRP vine in sprijinul beneficiarilor aducand clarificari la modul in care investitiile propuse primesc punctaj in cadrul criteriilor de selectie aplicate proiectelor implementate prin PNDR.

Astfel, investitiile suportate din cheltuieli neeligibile nu sunt luate in considerare la punctarea criteriilor de selectie. Toate proiectele eligibile sunt punctate in acord cu criteriile de selectie mentionate in Ghidul Solicitantului, fiecare din acest criteriu avand stabilit un anumit numar de puncte.

Un proiect poate cuprinde cheltuieli eligibile, dar si neeligibile. Fondurile nerambursabile sunt acordate doar pentru decontarea cheltuielilor eligibile. Cheltuielile considerate a fi neeligibile vor fi suportate integral de catre beneficiarul proiectului. Lista tipurilor de investitii si cheltuielile eligibile cat si a celor neeligibile se regaseste in Ghidul Solicitantului aferent fiecarei Masuri de finantare.

Ceea ce este de retinut este faptul ca finalizarea proiectului FEADR presupune ca beneficiarul sa finalizeze atat partea de investitie suportata prin cheltuielile eligibile, cat si partea de investitie realizata prin cheltuielile neeligibile.

Aceasta clarificare se aplica pentru urmatoarele masuri de investitii:

  • Masura 121 - „Modernizarea exploatatiilor agricole”,
  • Masura 123  - „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere",
  • Masura 312  - „Creare si dezvoltare micro-intreprinderi”,
  • Masura 313  - „Incurajarea activitatilor turistice”,
  • Masura 322  - „Renovarea si dezvoltarea satelor”.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 101