Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

TVA si cota unica nu se majoreaza in perioada de criza

„Punctul de vedere al Guvernului ramane acelasi: in perioada de criza nu se majoreaza TVA si cota unica. In acest moment o impozitare suplimentara a mediului de afaceri nu ar face altceva decat sa compromita sansele relansarii economice a Romaniei”, a afirmat primul-ministru Emil Boc la finalul intrevederii cu reprezentantii patronatelor.

Seful Executivului a aratat ca actuala situatie economica a fost cauzata de derapajele politicii salariale si a pensiilor din perioada 2007-2008, precum si de criza economica internationala. El a subliniat ca accentuarea crizei in 2010 obliga la responsabilitate, iar masurile de reducere a cheltuielilor bugetare reprezinta „raul cel mai mic”.

"Dorim ca acest efort de reducere a cheltuielilor cu pensiile si salariile sa aiba un termen cat mai limitat cu putinta”, a subliniat primul-ministru. In acest context, premierul a precizat ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor se va aplica fara insa a conduce la scaderea salariilor sub 600 de lei lunar.

De asemenea, premierul a precizat ca nu vor fi afectate de masurile de restrangere a cheltuielilor, alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, indemnizatiile pentru veteranii de razboi si pentru persoanele persecutate politic.

„Urmatoarele sase luni vor fi decisive, iar de succesul aplicarii acestor masuri depinde reluarea cresterii economice si a cresterii salariilor si pensiilor. Pentru asta, acum, in paralel cu acest program de reducere a cheltuielilor, venim si cu alte masuri, care sa dea mediului economic posibilitatea sa asigure, impreuna cu Guvernul, relansarea cresterii economice in aceasta perioada dificila”, a declarat primul-ministru.

Premierul a mentionat masurile pregatite de Guvern pentru perioada urmatoare:

  • plata unui miliard de euro reprezentand datorii pe care statul le are catre mediul privat;
  • asigurarea cofinantarii unor proiecte finantate din fonduri europene;
  • reprioritizarea investitiilor si finalizarea cat mai multor proiecte aflate in derulare;
  • extinderea instrumentului garantiilor de stat pentru beneficiarii fondurilor europen;
  • continuarea Programelor “Rabla” si “Prima casa”;
  • adoptarea legii parteneriatului public-privat;
  • restructurarea companiilor de stat.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 84