Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bani europeni investiti in apa de la Zimnicea

Reteaua de apa a orasului Zimnicea din judetul Teleorman va beneficia de o investitie de 19 milioane de lei. Finantarea este asigurata din fonduri europene.

Apa Serv SA, operatorul de apa si canalizare din judetul Teleorman, a semnat un contract cu un consortiu pentru reabilitarea si extinderea statiei de epurate Zimnicea. Finantarea este asigurata din Fondul de Coeziune, bugetul de stat si bugetul local, lucrarile urmand sa fie finalizate in 2012. Contractul are ca obiect tratarea primara, secundara, tertiara a apei uzate, tratarea namolului, valorificarea biogazului, deshidratarea namolurilor, dezafectarea si demolarea structurilor vechi, precum si mentinerea la parametri nominali de functionare a acestui obiectiv.

Statia de epurare Zimnicea furnizeaza servicii in prezent pentru 14.800 persoane. Capacitatea sa trebuie marita in viitorul apropiat pentru a face posibila acoperirea necesarului orasului teleormanean. Apa Serv SA deruleaza pe parcursul acestui an mai multe proiecte de reabilitare si extindere a sistemelor de apa, programe sustinute in cea mai mare parte din fonduri externe.

Sursa: www.ecomunitate.ro




Vizualizări: 114