Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea Sectorului ONG din finantare PHARE

Joi 19 aprilie 2007, la orele 11.00 a fost lansata SaPTaMaNA NAtIONALa A VOLUNTARIATULUI in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Sala Galbena a Institutiei Prefectului Judetului Iasi.

Evenimentele Saptamanii Nationale a Voluntariatului sunt organizate de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in perioada 22 si 28 aprilie 2007 impreuna cu alte 18 organizatii neguvernamentale si institutii publice, in cadrul proiectul “Consolidarea si extinderea Centrului de Resurse pentru ONG-uri”, finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2004, componenta Dezvoltarea Sectorului ONG. Saptamana Nationala a Voluntariatului este un eveniment despre, cu si pentru voluntari, care doreste sa evidentieze impactul implicarii voluntarilor atat la nivelul comunitatilor in care activeaza, cat si la nivelul organizatiilor si institutiilor care ii gazduiesc.

Institutia Prefectului Judetului Iasi este unul dintre co-organizatorii manifestarilor din cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, precum si partener al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany in proiectul “Consolidarea si extinderea Centrului de Resurse pentru ONG-uri”. Prefectul Judetului Iasi, domnul Nicusor Paduraru a declarat in cadrul conferintei de presa:

„Toate manifestarile care vor fi organizate pe parcursul acestei Saptamani Nationale a Voluntariatului sunt realizate cu sprijinul voluntarilor si sunt dedicate atat lor, voluntarilor, cat mai ales, membrilor comunitatii in speranta ca tot mai multi dintre noi se vor implica ca voluntari in diferite actiuni de sprijinire a semenilor nostri. imi amintesc cu placere de implicarea mea ca voluntar, pentru putin timp, ce-i drept, in campania „Ma implic pentru tine” organizata de Fundatia „Alaturi de Voi” in urma cu doua saptamani, atunci cand am incercat sa transmit un mesaj de sprijin pentru persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA.

Cred ca nu numai organizatiile neguvernamentale pot implica voluntari, ci si institutiile publice care astfel isi pot dezvolta servicii cat mai profesioniste, voluntarii in institutiile publice putand schimba foarte multe, referindu-ma in principal la perceptii, atitudini, mentalitati.

ªi Institutia Prefectului Judetului Iasi lucreaza cu voluntari atunci cand actiunile si proiectele noastre au nevoie de sprijin suplimentar, voluntarii fiind implicati in diferite tipuri de activitati: secretariat si arhivare, organizare evenimente, documentare in vederea realizarii unor materiale informative, informare si comunicare”

Prefectul judetului a invitat voluntarii interesati la una dintre actiunile Saptamanii Nationale a Voluntariatului, organizata de Institutia Prefectului Judetului Iasi - un seminar de informare pe teme europene care va avea loc pe data de 26 aprilie, orele 10.00 - 12.00 la Sala Galbena. in cadrul acestuia, membrii Compartimentului Integrare Europeana vor prezenta cateva informatii referitoare la Serviciul European de Voluntariat si la oportunitatile de studiu si munca pentru tineri in spatiul european.

La finalul interventiei sale, domnul prefect Nicusor Paduraru a transmis tuturor voluntarilor implicati in manifestarile Saptamanii Nationale a Voluntariatului, mesajul sau sincer de apreciere si admiratie pentru munca pe care acestia o depun in folosul comunitatii.

Prefectura judetului IASI

Vizualizări: 110