Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru planificarea teritoriala in Regiunea Centru

La inceputul acestui an, ADR CENTRU si Ministerul Finantelor Publice in calitate de Punct National de Contact pentru Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European au semnat Contractul de Implementare pentru finantarea proiectului „Dezvoltarea instrumentelor moderne de planificare in Regiunea Centru utilizand tehnologia GIS”.

Lansarea oficiala a proiectului prin care Regiunea Centru va beneficia de fonduri nerambursabile de aproape 300.000 euro, a avut loc pe 30 martie 2010.

Proiectul initiat de catre ADR Centru, in parteneriat cu cele sase consilii judetene din regiune si Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este o initiativa pilot si urmareste realizarea unei baze de date comune la nivelul Regiunii Centru, care va fi utilizata si prelucrata cu ajutorul unor instrumente moderne de planificare teritoriala - tehnologia GIS.

Scopul proiectului este de a crea o conexiune intre cele sase consilii judetene, in ceea ce priveste schimbul de date si planificarea teritoriala si de a facilita accesul administratiei locale, dar si al publicului larg la date si informatii statistice din Regiunea Centru. Astfel, prin acest proiect va fi dezvoltata o solutie geospatiala integrata la nivelul regiunii Centru si un portal WebGIS al Regiunii Centru. Solutia geospatiala va cuprinde si achizitionare de software GIS performant precum si instruirea personalului din cele sase consilii judetene si ADR CENTRU in utilizarea softului GIS si a solutiei geospatiale integrate.

Proiectul „Dezvoltarea instrumentelor moderne de planificare in Regiunea CENTRU utilizand tehnologia GIS” are un buget de 350.000 euro, din care se solicita pentru finantare suma de 294.000 euro.

Proiectul propus de ADR CENTRU a fost evaluat de catre Punctul National de Contact al MF SEE, stabilit la nivelul Ministerului Finantelor Publice si inclus in lista proiectelor selectate si propuse pentru finantare. Mecanismul Financiar al SEE are ca scop reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si intarirea relatiilor bilaterale dintre Romania si statele Spatiul Economic European. Norvegia este donatorul principal al mecanismului financiar SEE, avand o participare de 47,55 milioane euro din totalul de 50,5 milioane euro alocat Romaniei.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 134