Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

400 de persoane instruite printr-un program finantat din fonduri SAPARD

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru PNDR, instruieste 400 de persoane din sfera activitatilor forestiere in cadrul unui proiect finantat din fondurile Programului SAPARD.

Potentialii beneficiari ai acestui curs de pregatire profesionala sunt:
- Administratori de paduri private (ingineri silvici, managerii unitatilor de exploatare si/sau de prelucrare a lemnului si al pepinierelor, managerii pepinierelor si managerii din unitati care dezvolta activitati generatoare de venituri in domeniul silvic);
- Lucratori in unitatile de procesare primara a lemnului, intreprinzatori si proprietari de padure privata;
- Personal din unitati silvice, proprietari de terenuri forestiere si/sau agricole private;
- Proprietari de terenuri forestiere si personal din unitatile din domeniu.

Principalul criteriu de selectie pentru participantii la cursurile organizate in cadrul proiectului va fi reprezentat de apartenenta la urmatoarele categorii:
• beneficiari ai Programului SAPARD;
• potentiali beneficiari ai Programului SAPARD care au proiecte depuse la APDRP si asteapta avizarea lor;
• persoane fizice sau juridice care au proiecte SAPARD respinse;
• alte categorii de persoane interesate.

Proiectul este finantat din fonduri SAPARD si are ca obiectiv dobandirea, imbunatatirea si dezvoltarea competentelor necesare administratorilor de padure privata pentru practicarea unui management durabil al padurilor, precum si a altor persoane care sunt sau vor fi implicate in activitati forestiere, in vederea cresterii suprafetelor forestiere si valorificarii eficiente a resurselor padurii.

Aceste cursuri sunt gratuite si se vor desfasura la Predeal, in perioada 11 iunie - 10 octombrie 2007. Fiecare curs va dura doua saptamani (10 zile), alternand o saptamana de curs (5 zile) cu una de pauza, iar numarul total de cursanti participanti la nivelul proiectului este de 400. Pentru informatii suplimentare despre acest proiect (modalitatea de inscriere la cursuri) puteti consulta site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale: http://www.mapam.ro/, sectiunea Dezvoltare Rurala/ Pregatire profesionala.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - 13.04.2007

Vizualizări: 97