Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea resurselor umane - in dezbatere

La sediul Institutiei Prefectului a avut loc o intalnire de lucru in cadrul careia, reprezentantii institutiei alaturi de cei ai Consiliului Judetean, Inspectoratului ªcolar Judetean si ai organismului intermediar - Unitatea de Implementare a Proiectelor Salaj - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU, a fost analizata decizia CDR de a se retrage din consortiul de dezvoltarea regionala. in urma discutiilor purtate in cadrul intalnirii s-a ajuns la concluzia ca decizia CDR a fost conforma cu legislatia in vigoare, stiut fiind ca, gestionarea asistentei financiare acordate Romaniei prin Fondul Social European va fi asigurat (conform H.G. 497/2004) de catre Ministerul Muncii.
in cadrul intalnirii de astazi, s-a mai stabilit ca - in cursul lunii mai - sa se organizeze prima intalnire a Comitetului de Planificare Judetean pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, in care va fi cooptat si un reprezentant al AJOFM. Scopul intalnirii va fi acela de a se analiza si actualiza Programul de Resurse Umane - Salaj, atat pentru invatamantul scolar, cat si pentru formarea continua a adultilor.
Reamintim ca Romania va beneficia din partea Uniunii Europene - in perioada 2007 - 2013, de 19.7 miliarde de euro, din care 3,05 miliarde euro de la Fondul Social European (FSE).
FSE are ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii prin crearea legaturilor necesare intre educatie si formare continua pe de o parte si piata muncii, pe de alta parte.
Informatii privind activitatea Organismului Intermediar sau pentru a afla amanunte privind FSE puteti contacta OIPOSDRU NV la adresa office@runv.ro pentru a beneficia de detaliile disponibile.

Prefectura judetului SALAJ - 12.04.2007

Vizualizări: 59