Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSCCE: Operatiunea dedicata eficientei energetice este deschisa pana in noiembrie

Intreprinderile din sectorul industrial care doresc sa faca investitii in vederea realizarii unor economii de energie pot depune pana la finalul lunii noiembrie proiecte in cadrul POSCCE, DMI 4.1., Operatiunea 4.1.1. „Sprijinirea investitiilor in instalatii si echipamente pentru intreprinderi din industrie, care sa conduca la economii de energie, in scopul imbunatatirii eficientei energetice“ .

Apelul de proiecte deschis la inceputul lunii ianuarie are disponibila o alocare financiara de 400.000.000 lei, iar solicitantii eligibili pot fi intreprinderile mari si IMM-urile care activeaza in sectorul industrial.

Valoarea maxima a unui proiect (inclusiv TVA) nu poate depasi 50 milioane euro .

Activitatile eligibile vizeaza investitii in:

  • Instalatii/echipamente specifice pentru intreprinderi din industrie, in scopul obtinerii unei economii specifice de energie, pe baza bilantului energetic (de exemplu, compresoare de aer, pompe, instalatii/echipamente/sisteme de ventilatie, sisteme de incalzire/racire, sisteme integrate de management al consumului de energie etc.);
  • Unitati de cogenerare de inalta eficienta ale intreprinderilor din industrie (modernizarea centralelor de cogenerare sau construirea unora noi);
  • Constructii aferente procesului industrial care face obiectul proiectului de eficienta energetica.

Intensitatea ajutorului nerambursabil acordat poate varia intre 70% si 40% in functie de categoria solicitatului si de regiunea in cadrul careia este localizat proiectui. Valoarea finantarii nerambursabile acordate nu poate depasi, insa, mai mult de 40.000.000 lei sau 80.000.000 lei in cazul cogenerarii de inalta eficienta.

Termenul limita de depunere a proiectelor este 30 noiembrie 2010, ora 14.00.

Descarca
Ghidul Solicitantului
Descarca Fisa Apelului

Sursa: oie.minind.ro

Vizualizări: 92