Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

17 milioane de lei pentru reabilitarea unui drum din judetul Sibiu

Anul 2010 aduce vesti bune pentru cetatenii judetului Sibiu, si nu numai, care tranziteaza drumurile judetene. In primele zile ale anului a fost prezentat public, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, proiectul care prevede cresterea atractivitatii zonei turistice Marginimea Sibiului, ce va fi finantat prin Programul Operational Regional. „Modernizarea DJ 106 D Rasinari – Poplaca – Orlat - Intersectia cu DJ 106E” reprezinta o cerere de finantare nerambursabila care solicita o suma de peste 13,9 milioane lei.

Cu un buget total de peste 16,88 milioane lei, din care 13,9 milioane lei fonduri nerambursabile, proiectul prevede reabilitarea drumului judetean care leaga zona centrala a judetului Sibiu de Marginimea Sibiului. DJ 106D reprezinta alternativa perfecta de evitare a DN1, pentru participantii la trafic care doresc sa ajunga in zona Marginimii Sibiului, din partea de sud a judetului, fara a mai traversa municipiul resedinta. Principalul obiectiv al proiectului „Modernizarea DJ 106 D Rasinari – Poplaca – Orlat - Intersectia cu DJ 106E” este cresterea atractivitatii zonei turistice a Marginimii Sibiului, prin imbunatatirea accesului in acest areal. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile REGIO, prin proiect se vor moderniza 13,776 kilometri din DJ 106D si se va construi un nou pod peste raul Sevis. Dupa cele 18 luni de realizare a investitiilor, beneficiarii se asteapta ca traficul in zona sa devina de opt ori mai intens.

„In judetul Sibiu sunt acum in derulare mai multe proiecte. Toate acestea sunt importante pentru dezvoltarea judetului si a Regiunii Centru. Acest proiect este cuprins in Strategia de dezvoltare a zonei Marginimea Sibiului, document care este atent urmarit de Consiliul judetean si cele 18 localitati interesate. Acum devine importanta etapa de implementare corespunzatoare si la timp a celor prevazute in cererea de finantare. Speram ca si aceasta etapa sa se deruleze conform procedurilor stabilite si in timp optim, deoarece judetul Sibiu, ca si celelalte judete ale Regiunii noatre, a dovedit ca poate pregati solicitari de finantare viabile, pentru a absorbi peste 100 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor si a strazilor urbane, prin fonduri REGIO”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Finantarea acordata acestui proiect este alocata prin POR, Axa Prioritara 2, DMI 2.1 – „Dezvoltarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 80