Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE, FMI si Banca Mondiala vin miercuri in Romania

In data de 20 ianuarie, Comisia Europeana va trimite o misiune de o saptamana la Bucuresti pentru a evalua daca sunt indeplinite conditiile pentru deblocarea celei de-a doua transe a imprumutului acordat Romaniei de catre Uniunea Europeana. Tensiunile politice, ce au dus la intarzieri in adoptarea proiectului de buget pentru 2010, au impiedicat incheierea unei evaluari in cadrul misiunii din octombrie. Vizita CE va avea loc impreuna cu FMI si Banca Mondiala.

Discutiile se vor concentra pe executia bugetara pentru 2009 si pe bugetul 2010 adoptat in Parlament in data de 14 ianuarie, incluzand masurile ce stau la baza atingerii tintei de deficit de 5,9% pentru acest an. De asemenea, misiunea va evalua si progresele reformelor structurale cheie in urmatoarele domenii: guvernanta fiscala, reglementarea sectorului financiar si absorbtia fondurilor UE.

Incheierea cu succes a misiunii de evaluare ar permite deblocarea celei de-a doua transe de 1 miliard de euro de catre Uniunea Europeana. Din pachetul tot ial de asistenta UE de 5 miliarde de euro,1.5 miliarde de euro au fost deja deblocati in iulie 2009.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 76