Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ANIMMC asigura transparenta in accesarea programelor


Pentru implementarea cu succes a strategiei, politicilor activitatilor si programelor destinate dezvoltarii si promovarii sectorului IMM, Conducerea Agentiei Nationale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si-a consolidat capacitatea institutionala, prin infiintarea a opt oficii teritoriale situate in: Constanta, Timisoara, Brasov, Cluj, Iasi, Targu Mures, Galati si Craiova, carora le sunt arondate zonele de afaceri limitrofe, fiind acoperit, astfel, intregul teritoriu al tarii.
in plus, pentru flexibilizarea si cresterea transparentei derularii programelor, Conducerea ANIMMC a initiat si infiintat, incepand din acest an, Registrul Unic Electronic de inscriere a dosarelor depuse de intreprinzatori pentru accesarea programelor din 2007. Faptul este cu atat mai util cu cat din data de 10 aprilie a.c., devin operationale opt dintre cele treisprezece programe finantate de la Bugetul de Stat.
Utilizarea Registrului Unic Electronic de inregistrare a dosarelor vine sa sporeasca transparenta procedurii de inscriere, deoarece angajatii ANIMMC doar introduc datele pe calculatoarele, pregatite special in acest scop, iar, de gestionarea informatiilor stocate, precum si de asigurarea securitatii acestora, se ocupa o firma specializata care este si administratorul Registrului Unic.
Din pacate, trebuie sa semnalam faptul ca, in pofida acestor elemente logistice, care sporesc gradul de transparenta si flexibilizeaza inscrierea in programe - acum, intreprinzatorii, in functie de domiciliul unde isi au firmele, avand posibilitatea de a se inscrie si la oficiilor teritoriale ale ANIMMC - sunt, persoane care au venit din tara, s-au postat in fata sediului institutiei si fac lista cu potentiali antreprenori care vor fi, in opinia lor, valabile in data de 10 aprilie, cand incepe inscrierea oficiala a celor care doresc sa acceseze programele. ªi se pare ca s-a ajuns la un numar care depaseste 600 de firme.
Cel mai grav este, insa, faptul ca acest lucru se intampla si la alte oficii teritoriale din tara si ca am fost contactati de intreprinzatori care, afland acest lucru, si-au exprimat ingrijorarea deoarece sunt constienti ca au foarte putine sanse, sau nici una, de a mai accesa programul, criteriul de selectie find: "Primul venit, primul servit".
Ca urmare a situatiei create, Conducerea ANIMMC considera ca aceste liste nu sunt valabile si ca promovand principiul egalitatii de sanse, toti intreprinzatorii care vor veni in data de 10 la sediul central al ANIMMC, sau la oficiile din teritoriu, vor avea posibilitatea sa se inscrie, netinandu-se cont de aceste liste.
Presedintele ANIMMC, József Csáka, mentioneaza, in acest sens: "Tocmai de aceea, am constituit cele opt oficii in teritoriu, precum si Registrul Unic de inscriere, deoarece dorim sa sporim sansele intreprinzatorilor de a se inscrie chiar acolo unde functioneaza firmele lor, respectiv la oficiile ANIMMC unde sunt arondati. Totodata, le recomandam antreprenorilor ca ar fi cel mai intelept si mai util sa faca acest lucru, care ar contribui la flexibilizarea inscrierilor in programe."

Sursa: Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie

Vizualizări: 339