Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Firmele romanesti vor putea obtine ajutoare de stat de pana la 500.000 de euro pentru depasirea crizei financiare

Comisia Europeana a autorizat, in conformitate cu normele privind ajutoarele de stat din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene , o schema de ajutor propusa de Romania, menita sa ofere sprijin intreprinderilor care se confrunta cu dificultati de finantare ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare in contextul actualei crize economice.

Schema permite autoritatilor sa acorde ajutoare in valoare de pana la € 500 000 pana la 31 decembrie 2010. Schema indeplinește conditiile din Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul crizei financiare și economice, adoptat de Comisie, deoarece este limitata in timp, respecta pragurile relevante și este destinata doar intreprinderilor care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008.

"Schema de ajutor de stat va contribui la inlaturarea dificultatilor cu care intreprinderile din Romania se confrunta fara o distorsionare semnificativa a pietei. Datorita colaborarii excelente cu autoritatiile romane, Comisia a putut aproba schema rapid" a declarat Comisarul european pe concurenta Neelie Kroes.

Ajutorul maxim pe care il poate obtine o intreprindere este de €500 000 si se aplica intreprinderilor care nu se aflau deja in dificultate la 1 iulie 2008. Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii sau esalonarea creantelor detinute de stat fara perceperea de dobanzi.

Pentru mai multe informatii, consultati sectiunea “Alte finantari”

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 77