Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inaugurarea Centrului Transfrontalier de Management Durabil pentru Protectia Mediului si a Naturii

In data de 27.11.2009, a fost inaugurat Centrul Transfrontalier de Management Durabil pentru Protectia Mediului si a Naturii din cadrul proiectului ,,Centrul Transfrontalier de Management Durabil pentru Protectia Mediului si a Naturii”. Proiectul este derulat de Comuna Barnova in parteneriat cu Consiliul Local Pirlita- Republica Moldova, Asociatia “Codrii Iasilor”, Asociatia “Viata are prioritate”, Asociatia “Traditii – Asociatia producatorilor traditionali” si beneficiaza de sustinerea financiara a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.

Prin proiectul Centrul Transfrontalier de Management Durabil pentru Protectia Mediului si a Naturii s-au promovat conservarea si valorificarea mostenirilor naturale ale comunelor Barnova si Pirlita pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Totodata, prin acest centru se creeaza noi oportunitati educative, de protejare a mediului si a naturii, de creare a unui cadru administrativ corespunzator scopului propus.

Centrul Transfrontalier de Management Durabil pentru Protectia Mediului si a Naturii aduce valoare adaugata actiunii si beneficii mediului inconjurator prin imbunatatirea calitatii viettii, contribuind in permanenta la cresterea activitatilor durabile de protejare a mediului si a naturii pentru populatia localitatilor din Barnova, Romania si Pirlita, Republica Moldova, dar si a populatiei din zona, avand in vedere integrarea comunei Barnova, Romania in Zona Metropolitana Iasi si situarea comunei Pirlita, Republica Moldova in imediata apropiere a orasului Ungheni.

Sursa : MDRL

Vizualizări: 119