Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finalizarea proiectului „Ostrov-Silistra: ape comune, probleme comune”

Consiliul Local Ostrov se apropie de finalizarea implementarii proiectului “OSTROV-SILISTRA: ape comune, probleme comune”- Cooperare transfrontaliera pentru imbunatatirea managementului situatiilor de risc la inundatii si eroziunii malurilor, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare CBC Romania-Bulgaria 2006, in parteneriat cu Primaria Silistra, Bulgaria, Directia Apelor Dobrogea – Litoral, Romania si Asociatia “Dobrogea Dunareana” Silistra, Bulgaria. Obiectivul general al proiectului a vizat contributia la dezvoltarea durabila a zonei Ostrov – Silistra, prin imbunatatirea managementului situatiilor de risc la inundatii si eroziuni ale malurilor.

In acest context, Consiliul Local Ostrov a organizat in cadrul proiectului, conferinta de presa finala, miercuri, 18 noiembrie 2009. In cadrul conferintei de presa au fost prezentate informatii privind partenerii proiectului, activitatile realizate si evolutia lor, precum si rezultatele proiectului.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt comunitatile locale, precum si mediul de afaceri din Ostrov si Silistra, afectate de evenimentele cauzate de apele Dunarii – inundatii, eroziuni si alunecari de maluri. Prin proiect s-au realizat urmatoarele activitati:

  • Activitati de elaborare a studiilor de fundamentare a lucrarilor hidrotehnice de protectie a malului drept al Dunarii, in zona Ostrov – Silistra, atat pe zona romaneasca (brat Ostrov), cat si pe cea bulgara, anume: studiul de gospodarire a apelor, studiile meteo si hidrologice, studiile geologice si geotehnice, studiu de impact asupra mediului, studiul de fezabilitate;
  • Activitati de sensibilizare a autoritatilor locale asupra caracterului comun al problemelor legate de ape si creare a unei retele in acest sens;
  • Activitati de sensibilizare a populatiei privind prevenirea si reactia in situatiile de urgenta cauzate de ape;
  • Activitati de stimulare a cooperarii transfrontaliere intre autoritati si alte institutii romane si bulgare;

Bugetul total al proiectului este de 159.479 Euro, din care 140.341,52 Euro reprezinta contributia Uniunii Europene. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 15,5 luni, incepand cu 15.08.2008.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare: dna Smaranda CRISAN, manager de proiect, Tel: 0241 857010, e-mail: primariaostrov@yahoo.com.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 134