Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Traditia prelucratorilor in lemn din Apuseni, transformata intr-o afacere de succes in Campeni

Intr-o perioada in care criza economica afecteaza toate domeniile social-economice exista si reusite care pot influenta soarta unei comunitati. Un astfel de caz este cel al unei societati de prelucrare a lemnului din orasul Campeni , judetul Alba . Firma este cel mai mare angajator din zona Muntilor Apuseni , avand in prezent aproximativ 250 de salariati.

Povestea societatii a inceput in anul 1992, cand a fost infiintat un mic atelier de tamplarie cu cativa angajati. De-a lungul anilor si cu ajutorul unor finantari primite atat de la bugetul de stat cat si din fonduri europene s-a ajuns ca valoarea investitiei sa fie calculta in prezent la sume de ordinul milioanelor de euro.

Prima finantare a fost primita in urma cu aproape 10 ani prin programul „Dezvoltarea judetului Alba“. Proiectul a avut o valoare de 480.000 de lei si a fost destinat modernizarii platformei de mobila, prin infiintarea unei sectii de productie mobilier din lemn masiv. A doua finantare, de aceasta data din fonduri Phare destinate restructurarii industriale, a fost obtinuta mai recent. Valoarea proiectului a fost de 151.000 de euro, din care ceva mai mult de jumatate a fost contributia investitorului.

Sursa: www.ecomunitate.ro

Vizualizări: 197