Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Femeile din cinci comune sucevene se scolesc in stiinta micilor afaceri

Derularea Proiectului „Femeia Antreprenor in Rural“ este o componenta a strategiei europene care are ca obiectiv atingerea, pana in 2010, a unui grad de ocupare a fortei de munca feminine de 60%. Proiectul este finantat de FSE prin POSDRU in cadrul domeniului major de interventie 5.2, „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si resursele umane“.

Este vizat, in mod special, mediul rural pentru ca la sate somajul in randurile femeilor este foarte mare dar, in acelasi timp, mediul rural ofera un important potential de valorificare a spiritului antreprenorial, de demarare a unor mici afaceri. Practic, scopul acestui proiect este cresterea spiritului antreprenorial a femeilor din zona rurala, iar obiectivul sau este motivarea doamnelor si dezvoltarea abilitatilor, a cunostintelor necesare initierii si sustinerii unor activitati lucrative.

Partea cea mai importanta a proiectului „Femeia Antreprenor in Rural“ este cea de a doua etapa, in care are loc cursul de atreprenoriat si incercarea de a pune in practica cunostintele prin infiintarea unei firme si demararea unei afaceri.

Sursa: www.ecomunitate.ro

Vizualizări: 83