Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A treia solicitare de propuneri de proiecte transfrontaliere romano-maghiare!

Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei din Romania lanseaza a treia solicitare de propuneri de proiecte in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie sa vizeze unul dintre urmatoarele domenii:

  • elaborarea unor studii si planuri care vizeaza imbunatatirea infrastructurii de transport sau comunicatii transfrontaliere,
  • protectia mediului,
  • cooperarea in domeniul afacerilor sau dezvoltarea turismului
  • activitati de cercetare-dezvoltare,
  • intensificarea colaborarii in domeniul educatiei, pietei muncii sau al sanatatii si prevenirii riscurilor comune.

Resursele financiare alocate din fonduri europene pentru acest apel de proiecte depasesc 20 de milioane de euro.

Eligibilitatea aplicantilor

Organizatii care actioneaza in beneficiul public (institutiile de stat, organizatiile publice locale, organizatiile non-profit, camere de comert etc.), care isi desfasoara activitatea in aria eligibila a programului si care doresc sa realizeze un proiect transfrontalier impreuna cu organizatii partenere de pe cealalta parte a granitei. Parteneriatele trebuie sa includa cel putin un partener roman si unul maghiar din aria eligibila.

Intensitatea finantarii nerambursabile acordate


Ponderea finantarii nerambursabile acordate proiectelor in cadrul prezentei solicitari de propuneri se incadreaza intre 95% (contributie FEDR + co-finantare de stat) in cazul partenerilor maghiari si 98% (contributie FEDR + co-finantare stat) in cazul partenerilor romani, procente aplicate totalului costurilor eligibile ale proiectului.

Asadar, contributia proprie a aplicantului care va fi de minim 5% din totalul cheltuielilor eligibile pentru partenerii maghiari si minim 2% pentru partenerii romani.

Procedura de aplicare

Proiectele trebuie trimise exclusiv prin posta sau posta rapida la Secretariatul Tehnic Comun (STC) al Programului, la urmatoarea adresa: Váti Nonprofit Kft., H-1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

Termenul limita de depunere este 22 ianuarie 2010, data postei.

Descarca Fisa apelului
Descarca Manualul Aplicantului

Sursa: www.huro-cbc.eu

Vizualizări: 81